Avelingen Groep

Schreuders Sport is een groothandel in sport- een aanverwante artikelen. Het bedrijf heeft naast de ‘harde zakelijke’ kant ook alle ruimte om het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen een plek in de organisatie te geven; dit onder meer door middel van een goede samenwerking met de Avelingen Groep

Gerda Zillig is ruim 30 jaar in dienst bij dezelfde werkgever. Dat geeft haar een vertrouwd gevoel. Tegelijkertijd is zij alweer 5 jaar naar volle tevredenheid aan de slag bij Schreuders Sport. Hoe dat zit? Zij vertelt het zelf.

“Ik sta iedere dag vroeg op om op tijd bij Schreuders Sport International in Leerdam te zijn”, vertelt Gerda.
“Ik doe hier allerlei werk zoals het stickeren van artikelen en het aanbrengen van beveiligingslabels. Ik heb het erg naar mijn zin”. Schreuders Sport leent haar - en zeven andere collega’s - in via Avelingen Groep uit Gorinchem. Gerda: “Als mensen vragen waar ik werk, leg ik uit dat ik in dienst ben van Avelingen Groep maar gedetacheerd ben naar Schreuders Sport”.

Avelingen Groep biedt passend werk aan mensen met een arbeidshandicap en voert daarmee de Wet Sociale Werkvoorziening uit. Hoewel bedrijven in het begin soms huiverig zijn voor het inlenen van deze mensen, blijkt dat in de praktijk geen probleem en vallen zij niet op tussen de eigen medewerkers. “Je hoort er gewoon bij”, vertelt Gerda enthousiast.
Het bedrijfsonderdeel Avelingen Werkt! richt zich specifiek op het buiten Avelingen Groep plaatsen van medewerkers via Detachering of Begeleid Werken.

Bij Schreuders Sport wordt een groepje mensen gedetacheerd. Gerda vertelt: “Het is prettig om met anderen van Avelingen Groep samen te werken. Soms moeten er bijvoorbeeld artikelen worden opgeteld en niet iedereen kan rekenen, maar anderen van ons kunnen dat wel. Samen zijn we sterk!”
Voor het inlenende bedrijf maakt het niet uit dat de gedetacheerde medewerkers wel eens wat meer tijd nodig hebben. Zij betalen per gereed product en niet per uur. “Als er topdrukte is, werken hier gewoon meer mensen van Avelingen Groep”, licht Gerda toe.

Schreuders Sport heeft al ruim 5 jaar diverse medewerkers van de Avelingen Groep in hun midden. Het bedrijf kijkt dan ook met veel genoegen terug op deze jaren en is blij dat het bedrijf ook voor deze mensen iets kan betekenen.

- Bron: Het Ondernemersbelang Rivierenland -

Go back